Kontrowersje wokół kebaba – czy zostanie w Europie?
|Parlament Europejski zadecydował na temat stosowania fosforanów w mięsie kababów. Czy ulubiona kuchnia wronczan zostanie na naszym rynku? Znamy szczegóły!
Smakosze tureckiej kuchni powinni być zadowoleni – pomysł zabronienia stosowania fosforanów w mięsie upadł jedynie trzema głosami. Jest to w szczególności zasługa europosłów Europejskiej Partii Ludowej, która ma w parlamencie większość i od samego początku napisała na Twitterze: „Ręce precz od kebabów”.
Jak informuje Radio ZET:
Za wprowadzeniem zakazu zagłosowało 373 eurodeputowanych, a 272 było przeciw (30 wstrzymało się od głosu). Aby przepis wszedł w życie potrzebnych było jednak 376 głosów „za”.
O pomyśle zakazu dodawania fosforanów do mięsa kebabów światowe media informowały na początku grudnia.
Wyobrażacie sobie brak kebaba w mieście? Czy można by było go jakoś zastąpić? Piszcie w komentarzach!
na podstawie: Radiozet.pl
fot.: pixabay
1 komentarz
Ulubiona kuchnia? Najgorsze skrawy zmielone i do tego z fosforanami. Kto się rozwija duchowo, mentalnie i fizycznie powinien wiedzieć że mięsa należy jeść jak najmniej a najlepiej wyrzucić go z diety. Wraz z wzmożonym spożyciem mięsa nastąpił wzrost zachorowań na raka. Pamietajmy ze jedząc mięso jemy hormony zwierzęcia plus hormony którymi szprycuje się zwierzęta hodowlane a wiec podwójna dawka z której powstaje burza hormonalna w naszym organizmie. Kiedyś a mowię tu o latach przedwojennych jak opowiadała mi moja babcia mięso było rarytasem jadło się go czasami, w niedziele, święta a w tygodniu były zupy, kasze roznego rodzaju, ziemniaki etc. Polecam wykład pana Yourowskieg. Ja uważam, iż szkoda że zakaz nie wszędzie w życie. A zatem dalej będziemy truci hemią tzn osoby, które jedzą mięso. Proszę obejrzeć całość: https://youtu.be/D_Y4anT88qo
,