Warsztaty żywieniowe dla uczniów
|W ramach realizacji projektu edukacyjnego „Szlachetne zdrowie” członkowie koła żywieniowego SP Nr 2 w dniu 14.04.2016r. brali udział w warsztatach, zorganizowanych przez Katedrę Technologii Żywienia Człowieka przy Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu.
Warsztaty – „Poznajemy owoce południowe” – miały charakter teoretyczno – praktyczny. Uczniowie mieli okazję poznać różne gatunki owoców południowych, ich kształt, strukturę i walory smakowe. Następnie wykorzystując poznane smaki owoców uczniowie samodzielnie komponowali, wykonywali oraz degustowali przygotowane przez siebie koktajle owocowe.
Warsztaty określić należy jako udane przedsięwzięcie. Uczniowie uczestniczyli w zajęciach bardzo aktywnie, wykazując się dużą ciekawością i zainteresowaniem tematem zajęć. Rozwiązywali tematyczne quizy podsumowujące warsztaty.
W tym miejscu słowa uznania należą się prowadzącym zajęcia pani Monice Przeor i panu Bartoszowi Kulczyńskiemu za fachowość i wspaniałą atmosferę panującą na zajęciach warsztatowych.
Źródło: Szkoła Podstawowa Nr 2