Dynaxo: Gazowe płyty ceramiczne DynaCook

Okiełznać ogień w kuchni…

DynaCook X3
DynaCook X3

Okiełznać ogień w kuchni…

Gotuj z pasją… niech między Tobą a garnkami iskrzy, a potrawy płoną ostrością egzotycznych przypraw… Niech Twoje dania zyskują co dzień swych gorących wielbicieli, ale… bez otwartego ognia w kuchni. Odkryj nowy wymiar gotowania na gazie.

Oferty Pracy Wronki

 Jest nowoczesna, doskonale wykończona i jak nic innego wpisuje się we wszystkie wnętrza. Gazowa płyta DynaCook to idealnie gładka, pozbawiona wystających, metalowych elementów powierzchnia, która skrywa od 2 do 5 elastycznych i uniwersalnych pól grzewczych starannie dopasowanych do potrzeb oraz możliwości.

Wykończona z niezwykłą precyzją ceramiczna tafla doskonale się prezentuje w minimalistycznych aranżacjach. Prosta, elegancka forma rozbudowanego w funkcje panelu sterującego wygląda zjawiskowo w monochromatycznych przestrzeniach, w których główną rolę gra zaawansowana technologia.

Brak otwartego ognia i osadzającego się na meblach tłuszczu sprawia, że płyta DynaCook to piękne i praktyczne rozwiązanie również w przestrzeniach loftów industrialnych z elementami drewna, betonu albo modnej stali. Dlaczego praktyczne? Ponieważ lokalizacja palników pod szkłem zwiększa maksymalnie efektywność i wydajność gotowania.

Ceramiczna płyta gazowa DynaCook została stworzona z myślą o tych, którzy od kuchni oczekują więcej… chcą gotować nie tylko bezpiecznie i energooszczędnie, lecz również ekologicznie, z wykorzystaniem czystego naturalnego gazu oraz przy znacząco zmniejszonej emisji dwutlenku węgla, dwutlenku siarki czy tlenków azotu.

Praktyczność, proekologiczność i design produktów DynaCook zostały również docenione przez profesjonalistów. Ambasadorem marki został Tomasz Jakubiak, znany i lubiany kucharz i smakosz, który również w swojej restauracji testuje działanie gazowej kuchenki bez ognia.

Jakubiak & Dynaxo – co zgotuje z DynaCook?

Kiedy marka i szef kuchni dogadują się w „języku szczęścia i miłości” – i naturalnie o miłości do gotowania tutaj mowa – powstają niezwykłe projekty, takie jak współpraca Tomasza Jakubiaka z Dynaxo. 

Szef kuchni niedawno otwartej w Sopocie restauracji, dziennikarz i gospodarz programów kulinarnych, a także autor książek, Tomasz Jakubiak, nawiązał w ostatnim czasie współpracę z polskim producentem gazowych płyt ceramicznych Dynaxo.

Zaprosiliśmy Tomka do przetestowania płyty z serii DynaCook X4 i zaiskrzyło ;) A konkretnie, to będąc w pełni polską marką, poszukiwaliśmy do współpracy kogoś, kto całym sercem wspiera i promuje rodzimych  producentów, a także lokalne produkty. Jesteśmy pod prawdziwym wrażeniem pasji, z jaką gotuje i potrafi o tym opowiadać. Okazało się też, że nasze postrzeganie innowacji w kuchni jest zbliżone. Do korzystania z technologii „gaz pod szkłem” przekonały Tomka fakty, a mianowicie łatwość utrzymania czystości, oszczędność i ekologiczność. To warto promować i tu zgadzamy się w 100% – podkreśla Małgorzata Brzóska-Nowak, Prezes Zarządu firmy  Dynaxo.

A jak wygląda gotowanie na płytach DynaCook w wykonaniu Tomka? Tego będzie można dowiedzieć się już niebawem, ponieważ płyta stanie się jednym z elementów wyposażenia lokalu koncepcyjnego „Jakubiak w Sopocie” (na terenie Stadionu Lekkoatletycznego przy ul. Wybickiego). Jedną z atrakcji restauracji są bowiem pokazy livecooking, których nie można przegapić, a przede wszystkim należy spróbować. Jeśli jednak w najbliższym czasie nie planujecie wypadu do Sopotu, nie szkodzi! Testy produktów DynaCook i ich reklamy pojawią się niebawem w TV, prasie i Internecie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *