Jeszcze nie oddany do użytku, a już do poprawki…

Jeszcze nie oddany do użytku plac parkingowy przy szkole w Nowej Wsi już właściwie już nadaje się do poprawki. Napisała do mnie Czytelniczka, która oburzona była jakością wykonanej pracy. Na świeżo wybetonowanym parkingu naniesiono farbę, by oznaczyć stanowiska dla osób niepełnosprawnych. Najprawdopodobniej nieodpowiednia temperatura lub złe wykonanie doprowadziło do tego, że po kilku dniach okolica usiana była małymi niebieskimi płatkami farby. Pani zadzwoniła do urzędu zgłaszając sprawę, odpowiedziano Jej, że ktoś się tym zajmie. Jednocześnie BAZAR  zapytał pisemnie o szczegóły dotyczące tej pracy. Mam tylko nadzieję, że ta stawiana obok mnie „szkoła” będzie lepiej wykonana… A Czytelniczce dziękuję za czujność :) To wszystko powstaje z NASZYCH pieniędzy. Urząd, podobnie jak nasz rząd, nie ma SWOICH pieniędzy. I może, drodzy wronczanie, w końcu czas powiedzieć „sprawdzam” i zapytać w jaki sposób włodarze gospodarują tymi naszymi podatkami?

Dietetyk Wronki

 

Dzień dobry po świętach

Czytelniczka przysłała mi zdjęcie parkingu – NOWEGO, jeszcze nie oddanego do użytku, przy nowej „szkole” w Nowej Wsi.
Sama mam zdjęcia tego parkingu sprzed świąt, ale dziś widać „postęp” degradacji zniszczeń.

Pytam więc: kto jest wykonawcą i za jaka kwotę wykonano ten parking?

Pani pyta też kto posprząta „fruwającą” wokół farbę?

Mamy tylko nadzieję, że nowa „szkoła” przetrzyma dłużej niż ta farba….

Pozdrawiam
Grażyna Kaźmierczak
Wroniecki Bazar

 

Wkrótce otrzymałam odpowiedź z urzędu:

Szanowna Pani Redaktor!

Wykonawca poinformował, że teren powstającego parkingu przy Szkole Podstawowej w Nowej Wsi zostanie posprzątany jutro. Zobowiązał się również do wykonania ponownego malowania podczas odpowiednich warunków atmosferycznych.

Budowa parkingu została zaplanowana w ramach pierwszego etapu rozbudowy kompleksu szkolnego w Nowej Wsi.
Inwestycję realizuje konsorcjum firm, którego liderem jest Przedsiębiorstwo Wielobranżowe HEPAMOS Sp. z o.o. za kwotę 3 614 735, 59 zł brutto.

Pozdrawiam,
Tobiasz Chożalski
inspektor ds. komunikacji społecznej
Urząd Miasta i Gminy Wronki ul. Ratuszowa 5

 

 

Agencja Reklamowa Wronki

Fot. Czytelniczka

Dwa dni po odpowiedzi na placu budowy pojawili się robotnicy. Zmieciono rozwiane resztki farby. Aura nie sprzyja malowaniu. Mamy nadzieję, że jak tylko się ociepli, praca zostanie wykonana porządnie.

Tak się składa, że mój widok z okna to z jednej strony właśnie budowany (całkiem sprawnie, zresztą) parking szkolny, a z drugiej strony  kontenerowa „szkoła”, czyli pierwsza (jak się okazało) część całości. Właściwie to ja już nie wiem, jak to będzie. Wiem jak miało być i jak już nie będzie. A co będzie- czas pokaże.
W każdym razie w słowa płynące z ust burmistrza nie wierzę. Miało być tak pięknie, a wyszło jak zawsze…. :(

Szwarc Gapa
fot. widok z okna też

 

 

komentarze 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *