ZACZNIJMY OD CEVICHE W STARYM MŁYNIE

W andrzejkowy wieczór zapraszamy do Starego Młyna. Dobra przystawka powinna wyostrzać zmysły i apetyt. Andrzejkowego wieczoru w Starym Młynie nie można bez niej zacząć. Przygotujemy ją szczególnie starannie, by od pierwszej chwili były to dla Was wyjątkowe godziny. Wiemy, że wielu chce ten czas przeżyć właśnie w taki sposób – spokojnie i kameralnie, z dala od miasta, ale wytwornie. Przekonywaliśmy się już o tym, więc zapraszamy znów – w sobotę 25 listopada lub w piątek 1 grudnia. Albo nawet w obu tych terminach, chociaż oczywiście trzeba będzie dokonać rezerwacji

spa lit candles rose flowers health-care treatment

 

Oferty Pracy Wronki

Niegdyś miały charakter niemalże mistyczny, wiązały się ściśle z datą – wigilią dnia świętego Andrzeja, obowiązkowym rytuałem były wróżby. Dziś andrzejki to jeden z kilku dni w roku, które chcemy spędzić inaczej niż tę olbrzymią większość pozostałych. W naszym lokalu, w Nojewie, postawiliśmy z pewną nieśmiałością na elegancję i atmosferę – niekoniecznie na fajerwerki. Szanujemy wszystkie pomysły na huczne spędzanie andrzejkowego wieczoru, ale my proponujemy wyjątkową, nastrojową kolację. Pierwsze zgłoszenia (od ubiegłorocznych gości) odbieraliśmy, nim zdążyliśmy cokolwiek ogłosić – więc pomysł jest chyba trafiony.

Na pierwsze danie podamy krem borowikowy, pachnący szlachetnymi grzybami z okolic naszej młyńskiej doliny. Na drugie proponujemy oczywiście pstrąga z pieca – czyli to, czym trafiliśmy w gusta naszych klientów, otwierając restaurację nad stawem i bystrą rzeczką. Kto był, ten wie, że nie jest to nigdy banalna potrawa, jak ze smażalni przy letniskowym deptaku, tylko nasze specialite de la maison. Zaserwujemy też wyjątkowy „Deser Młynarki”. W cenie obiecujemy lampkę dobrego wina i oczywiście ciepłe napoje.

Salę, zastawę i menu, przygotowujemy tak, by stworzyć nastrój – pożądany w taki dzień, ale jednak niewymuszony, kameralny. Sami wybieracie, czy to spotkanie we dwoje, z przyjaciółką, czy w większej grupie znajomych; czy rozmawiacie, czy może milczycie, delektując się naszymi daniami.

Zapraszamy już od godziny 18 i… chwilo, trwaj.

A skoro wróciliśmy do początku wieczoru… Na przystawkę przygotowujemy ceviche z łososia. Wyborną rybę przygotujemy niedługo przed Waszym przybyciem, by smak zdążyły jej nadać morska sól i siekany czosnek. Całego przepisu nie zdradzimy, ale nie omylicie się, jeśli w bukiecie smaków tej wyjątkowej sałatki, której receptura pochodzi z Ameryki Południowej, poczujecie smak cytrusów i koperku…

Można też poprosić nas o lekkie zmodyfikowanie jadłospisu, ale gorąco zachęcamy, byście zaufali w ten andrzejkowy wieczór naszemu scenariuszowi. Szczegóły możemy omówić indywidualnie przy rezerwacji, której można dokonać, dzwoniąc pod numer 61 291 23 36 lub 607 631 195.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *