Zaskocz gości przy świątecznym stole

Trwa cykl warsztatów kulinarnych w showroomie marki Amica przy ul. Bułgarskiej w Poznaniu. Pod okiem mistrzów kuchni można przygotować dania kuchni włoskiej, japońskiej, czy poznać zasady degustacji wina. W przedświątecznym czasie warto również zainspirować się tradycyjnymi daniami wigilijnymi w nowej odsłonie – na warsztaty w świątecznej atmosferze mistrz kuchni Kacper Sobkiewicz zaprasza 16 grudnia

Oferty Pracy Wronki

Akademia Kulinarna Amiki to tematyczne spotkania dla osób, które chcą w praktyce poszerzyć swoje umiejętności w kuchni. Na uczestników czekają przepisy i składniki, z których w ciągu około 3 godzin powstają pyszne potrawy. Nad przebiegiem warsztatów czuwają eksperci, którzy objaśniają poszczególne kroki podczas przygotowania dań.

W ofercie warsztatów kulinarnych są jeszcze 4 kolejne spotkania o różnorodnej tematyce. Na początku grudnia znawca kuchni japońskiej Bartosz Wrzesiński poprowadzi szkolenie z przygotowania azjatyckich zup: Ramen i Pho. W programie są również kolejne spotkania z Kacprem Sobkiewiczem, między innymi nauka przyrządzania owoców morza. W Akademii Kulinarnej Amica będzie można również poznać tajniki degustacji wina z sommelierem Kazimierzem Dębickim.

Na zakończenie tegorocznego cyklu warsztatów, 16 grudnia odbędzie się spotkanie poświęcone tradycyjnym daniom wigilijnym. To doskonała okazja, żeby zainspirować się przepisami, a tym samym zaskoczyć gości przy świątecznym stole.

– Podczas warsztatów przygotujemy wigilijny barszcz i uszka z grzybami, a także aromatycznego śledzia w przyprawach korzennych. Nie zabraknie również tak lubianych przez nas pierogów – zaproponuję jednak farsze, którymi w prosty sposób będzie można zaskoczyć i zachwycić gości. Święta są pełne kulinarnych tradycji, które można smacznie urozmaicić! – zaprasza Kacper Sobkiewicz.

W showroomie Amica do dyspozycji adeptów sztuki kulinarnej jest cały wachlarz wielofunkcyjnych sprzętów: od piekarników, przez płyty indukcyjne i okapy po zmywarki, co pozwala komfortowo szkolić się i przygotowywać równocześnie kilka dań w kilkuosobowych zespołach.

Koszt udziału w warsztatach to od 180 do 250 złotych. Zapisy i szczegółowy harmonogram znajdują się na stronie: https://showroom.amica.pl/akademia.

źródło: Amica

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *