ZACZNIJMY OD CEVICHE W STARYM MŁYNIE

W andrzejkowy wieczór zapraszamy do Starego Młyna. Dobra przystawka powinna wyostrzać zmysły i apetyt. Andrzejkowego wieczoru w Starym Młynie nie można bez niej zacząć. Przygotujemy ją szczególnie starannie, by od pierwszej chwili były to dla Was wyjątkowe godziny. Wiemy, że wielu chce ten czas przeżyć właśnie w taki sposób – spokojnie i kameralnie, z dala od miasta, ale wytwornie. Przekonywaliśmy się już o tym, więc zapraszamy znów – w sobotę 25 listopada lub w piątek 1 grudnia. Albo nawet w obu tych terminach, chociaż oczywiście trzeba będzie dokonać rezerwacji

spa lit candles rose flowers health-care treatment

 

Niegdyś miały charakter niemalże mistyczny, wiązały się ściśle z datą – wigilią dnia świętego Andrzeja, obowiązkowym rytuałem były wróżby. Dziś andrzejki to jeden z kilku dni w roku, które chcemy spędzić inaczej niż tę olbrzymią większość pozostałych. W naszym lokalu, w Nojewie, postawiliśmy z pewną nieśmiałością na elegancję i atmosferę – niekoniecznie na fajerwerki. Szanujemy wszystkie pomysły na huczne spędzanie andrzejkowego wieczoru, ale my proponujemy wyjątkową, nastrojową kolację. Pierwsze zgłoszenia (od ubiegłorocznych gości) odbieraliśmy, nim zdążyliśmy cokolwiek ogłosić – więc pomysł jest chyba trafiony.

Na pierwsze danie podamy krem borowikowy, pachnący szlachetnymi grzybami z okolic naszej młyńskiej doliny. Na drugie proponujemy oczywiście pstrąga z pieca – czyli to, czym trafiliśmy w gusta naszych klientów, otwierając restaurację nad stawem i bystrą rzeczką. Kto był, ten wie, że nie jest to nigdy banalna potrawa, jak ze smażalni przy letniskowym deptaku, tylko nasze specialite de la maison. Zaserwujemy też wyjątkowy „Deser Młynarki”. W cenie obiecujemy lampkę dobrego wina i oczywiście ciepłe napoje.

Salę, zastawę i menu, przygotowujemy tak, by stworzyć nastrój – pożądany w taki dzień, ale jednak niewymuszony, kameralny. Sami wybieracie, czy to spotkanie we dwoje, z przyjaciółką, czy w większej grupie znajomych; czy rozmawiacie, czy może milczycie, delektując się naszymi daniami.

Zapraszamy już od godziny 18 i… chwilo, trwaj.

A skoro wróciliśmy do początku wieczoru… Na przystawkę przygotowujemy ceviche z łososia. Wyborną rybę przygotujemy niedługo przed Waszym przybyciem, by smak zdążyły jej nadać morska sól i siekany czosnek. Całego przepisu nie zdradzimy, ale nie omylicie się, jeśli w bukiecie smaków tej wyjątkowej sałatki, której receptura pochodzi z Ameryki Południowej, poczujecie smak cytrusów i koperku…

Można też poprosić nas o lekkie zmodyfikowanie jadłospisu, ale gorąco zachęcamy, byście zaufali w ten andrzejkowy wieczór naszemu scenariuszowi. Szczegóły możemy omówić indywidualnie przy rezerwacji, której można dokonać, dzwoniąc pod numer 61 291 23 36 lub 607 631 195.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Udowodnij, że nie jesteś robotem: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.